gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 12. februar 2021. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Selaković primio ambasadora Holandije u oproštajnu posetu
+ larger fontnormal font- Smaller font
 2021-02-12_12-22-12Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Holandije Hilesa Beshora Pluha, kojem je zahvalio na saradnji i ličnom angažovanju u cilju sveukupnog unapređenja bilateralnih odnosa naših zemalja.

Ministar Selaković napomenuo je da u Srbiji postoji interes i potencijal za povećanje privredne saradnje i holandskih investicija, i naveo da očekuje dolazak velikih multinacionalnih kompanija.

Šef srpske diplomatije ukazao je da je Srbija prihvatila novu metodologiju pristupnih pregovora sa EU, uz nadu da će se tako ubrzati čitav proces, koji će omogućiti otvaranje većeg broja pregovaračkih poglavlja po klasterima.

Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Selaković je istakao da je Srbija u potpunosti posvećena normalizaciji odnosa i da za Beograd to znači postizanje kompromisnog rešenja koje će biti održivo, primenjivo i prihvatljivo za obe strane.

Ministar Selaković ponovio je zahvalnost na podršci koju Holandija pruža Srbiji kroz različite projekte namenjene unapređenju institucija Srbije.