gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 12. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић примио амбасадора Холандије у опроштајну посету
+ larger fontnormal font- Smaller font
 2021-02-12_12-22-12Министар спољних послова Никола Селаковић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Холандије Хилеса Бесхора Плуха, којем је захвалио на сарадњи и личном ангажовању у циљу свеукупног унапређења билатералних односа наших земаља.

Министар Селаковић напоменуо је да у Србији постоји интерес и потенцијал за повећање привредне сарадње и холандских инвестиција, и навео да очекује долазак великих мултинационалних компанија.

Шеф српске дипломатије указао је да је Србија прихватила нову методологију приступних преговора са ЕУ, уз наду да ће се тако убрзати читав процес, који ће омогућити отварање већег броја преговарачких поглавља по кластерима.

Говорећи о дијалогу са Приштином, Селаковић је истакао да је Србија у потпуности посвећена нормализацији односа и да за Београд то значи постизање компромисног решења које ће бити одрживо, примењиво и прихватљиво за обе стране.

Министар Селаковић поновио је захвалност на подршци коју Холандија пружа Србији кроз различите пројекте намењене унапређењу институција Србије.