gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Разно
понедељак, 29. април 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Обавештење о спровођењу Закона о враћању одузете имовине
+ larger fontnormal font- Smaller font
Народна скупштина Републике Србије донела је Закон о враћању одузете имовине и обештећењу (Сл.гласник РС бр.72/2011) који је ступио на снагу 06.10.2011. године. На основу овог закона је формирана Аганција за реституцију.

О свим питањима у вези са спровођењем наведеног закона можете се информисати на сајту Агенције за реституцију www.restitucija.gov.rs или преко бројева телефона: +381 11 362 19 84
+381 11 362 19 85
+381 11 362 19 86

Према јавном обавештењу Агенције за реституцију које се може наћи на интернет страници Агенције, ради остваривања права по основу Закона о враћању одузете имовине и обештећењу, захтеви се подносе искључиво у складу са јавним позивом који је Агенција за реституцију објавила дана 6. фебруара 2012. године у јавним гласилима - дневном листу „Политика" и „Вечерње новости", као и на интернет страницама Министарства финансија: www.mfp.gov.rs и Агенције за реституцију: www.restitucija.gov.rs.

Захтеви се подносе Агенцији за реституцију – надлежној подручној јединици, преко шалтера пошта, са прилагањем потребних доказа, у оригиналу или овереној копији.

Пријем захтева врши се искључиво на шалтерима пошта и трајаће до истека рока од две године од дана објављивања јавног позива за подношење захтева за враћање имовине, на интернет страницама Министарства финансија. Списак пошта које примају захтеве може се наћи интернет страницама Министарства финансија: www.mfp.gov.rs и Агенције за реституцију: www.restitucija.gov.rs.