gototopgototop
Министарство спољних послова Конзуларнo Дијаспора
Вести о дијаспори
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ УПРАВЕ ЗА САРАДЊУ С ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Најновије вести Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону можете погледати ОВДЕ.
Опширније...
 
СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ОДНОСЕ СА СРБИМА У РЕГИОНУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 15. јул 2013.
На другој седници Савета за односе са Србима у региону, одржаној 28. јуна 2013. године којом је председавао председник Републике Т. Николић, оцењено је да Србија мора да посвети већу пажњу очувању националног, верског и културног идентитета српског народа у земљама региона, укључујући образовање младих и заштиту права тамо где се процени да су она угрожена. Посебна пажња посвећена је положају српске мањине у Хрватској и бројним проблемима са којима се суочава.
Опширније...
 
ЗАСЕДАЊЕ СКУПШТИНЕ ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 15. јул 2013.
Треће заседање Скупштине дијаспоре и Срба у региону одржано је 5. и 6. јула о.г. у Београду, уз присуство делегата са свих континената и високих званичника из земље. Присутнима су се на свечаном отварању обратили председник Народне скупштине Н. Стефановић, српски патријарх Иринеј и директор Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону др С. Драшковић. Из Mинистарства спољних послова су били присутни ДС В. Маврић и помоћници министра Г. Алексић и Ш. Дермаку, који је другог дана говорио и на тематској седници „Институционални оквир сарадње Р. Србије са дијаспором и Србима у региону."
Опширније...
 
МЕМОРАНДУМ ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ О ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
понедељак, 15. јул 2013.
Заједничка седница влада Републике Српске и Републике Србије,
Опширније...