gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Dijaspora
Vesti o dijaspori
NAJNOVIJE VESTI UPRAVE ZA SARADNjU S DIJASPOROM I SRBIMA U REGIONU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Najnovije vesti Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu možete pogledati OVDE.
Opširnije...
 
SEDNICA SAVETA ZA ODNOSE SA SRBIMA U REGIONU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 15. jul 2013.
Na drugoj sednici Saveta za odnose sa Srbima u regionu, održanoj 28. juna 2013. godine kojom je predsedavao predsednik Republike T. Nikolić, ocenjeno je da Srbija mora da posveti veću pažnju očuvanju nacionalnog, verskog i kulturnog identiteta srpskog naroda u zemljama regiona, uključujući obrazovanje mladih i zaštitu prava tamo gde se proceni da su ona ugrožena. Posebna pažnja posvećena je položaju srpske manjine u Hrvatskoj i brojnim problemima sa kojima se suočava.
Opširnije...
 
ZASEDANjE SKUPŠTINE DIJASPORE I SRBA U REGIONU Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 15. jul 2013.
Treće zasedanje Skupštine dijaspore i Srba u regionu održano je 5. i 6. jula o.g. u Beogradu, uz prisustvo delegata sa svih kontinenata i visokih zvaničnika iz zemlje. Prisutnima su se na svečanom otvaranju obratili predsednik Narodne skupštine N. Stefanović, srpski patrijarh Irinej i direktor Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dr S. Drašković. Iz Ministarstva spoljnih poslova su bili prisutni DS V. Mavrić i pomoćnici ministra G. Aleksić i Š. Dermaku, koji je drugog dana govorio i na tematskoj sednici „Institucionalni okvir saradnje R. Srbije sa dijasporom i Srbima u regionu."
Opširnije...
 
MEMORANDUM VLADA REPUBLIKE SRPSKE I REPUBLIKE SRBIJE O JAČANjU VEZA MATICE I DIJASPORE Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
ponedeljak, 15. jul 2013.
Zajednička sednica vlada Republike Srpske i Republike Srbije,
Opširnije...