gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularno Putovanja u inostranstvo
Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sportska takmičenja u inostranstvu-Obrazac prijave
+ larger fontnormal font- Smaller font
U cilju preventivnog delovanja i sprečavanja incidentnih situacija na međunarodnim takmičenjima na kojima učestvuju sportski klubovi R. Srbije, preporučuje se sportskim društvima i klubovima R.Srbije da blagovremeno obaveste Ministarstvo spoljnih poslova o informacijama značajnim za bezbedno učešće naših sportista i navijača u inostranstvu.

Sportska društva i klubovi R.Srbije treba da najmanje tri radna dana, pre početka takmičenja, Odeljenju za konzularne poslove da dostave kompletno popunjenu prijavu o učešću naših sportista (obrazac prijave) na sportskim manifestacijama u inostranstvu, kao i da spiskove učesnika sačine latiničnim pismom.

Ministarstvo spoljnih poslova će prijavu o učešću naših sportista, preko nadležnog diplomatsko-konzularnog predstavništva R.Srbije, dostaviti nadležnoj instituciji države na čijoj teritoriji se održava sportski događaj za preduzimanje, u slučaju nepovoljne bezbednosne procene, odgovarajućih mera radi nesmetanog održavanja sportske manifestacije i zaštite državljana R. Srbije.