gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Akademija Arhiva novosti
petak, 25. septembar 2009. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Arhiva novosti 2006.
+ larger fontnormal font- Smaller font

- 2006 -

28. decembar 2006.

OTVORENA IZLOŽBA “TESLIN ČUDESNI SVET ELEKTRICITETA“ NA DIPLOMATSKOJ AKADEMIJI

Muzej Nikole Tesle, u saradnji sa Diplomatskom akademijom, 28. decembra 2006. godine svečano otvorio izložbu „TESLIN ČUDESNI SVET ELEKTRICITETA“ povodom 150-te godišnjice rođenja Nikole Tesle.

U okviru prigodnog programa o Nikoli Tesli gospodin Vladimir Jelenković, direktor Muzeja Nikola Tesla održao je predavanje polaznicima Diplomatske akademije i otvorio sa predstavnicima MSP kompjutersku salu „Nikola Tesla“ koja je namenjena za izvođenje specijalnih nastavnih programa na Diplomatskoj akademiji.

19.decembar 2006.

PREDAVANJE ALESANDRA MINUTA RICA O “EVROATLANTSKIM INTEGRACIJAMA”

Pilikom zvanične posete Republici Srbiji, zamenik generalnog sekretara NATO Alesandro Minuto Rico (Alessandro Minuto Rizzo) održao je predavanje studentima Diplomatske akademije na temu „Evroatlantske integracije“ i o značaju ulaska Republike Srbije u „Partnerstvo za mir“, koje otvara nove mogućnosti za poboljšanje saradnje, a Srbiji daje mogućnost da doprinese miru i stabilnosti u svetu.
Zamenik generalnog sekretara NATO Alesandro MinutoRico rekao je da se otvaranjem kancelarije Srbija opredelila za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

24. novembar 2006.

STUDENTI AMERIČKOG UNIVERZITETA IZ BRISELA GOSTI MINISTARSTVA

Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Generalna direkcija za NATO i Partnerstvo za mir organizovale su predavanje za studente Američkog univerziteta iz Brisela na temu političkog razvoja Republike Srbije, njenih odnosa sa EU i NATO, kao i aktuelne situacije na KiM. Posle uvodne reči direktora Božina Nikolića o aktivnostima Diplomatske akademije, sa studentima su razgovarali Dragan Momčilović, zamenik direktora Generalne direkcije za Evropsku uniju, Šani Dermaku, direktor Direkcije Partnerstva za mir i Tamara Rastovac, šef odseka u Direkciji za UN.

Ovom prilikom, profesor Džerom Šeridan (Jerome Sheridan), direktor Centra Američkog univerziteta u Briselu, održao je predavanje polaznicima Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova o transatlantskim odnosima i pitanjima evropske bezbednosne i odbrambene politike.

14. novembar 2006.

PREDAVANJE „SRBIJA NA PUTU KA EVROPI“ ZA STUDENTE ANDRAŠI UNIVERZITETA IZ BUDIMPEŠTE

Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije za poslediplomce Andraši univerziteta iz Budimpešte organizovala je predavanje „Srbija na putu ka Evropi“. Posle uvodne reči direktora Božina Nikolića o aktivnostima Diplomatske akademije, dr Ognjen Pribićević, ambasador Republike Srbije u SR Nemačkoj, Jela Baćović, v.d. direktor Generalne direkcije za Evropsku uniju i Ivan Cvejić, direktor Direkcije za informisanje, održali su predavanje i razgovarali sa studentima Andraši univerziteta.

Izloženi stavovi iz domena spoljne politike naišli su na posebno interesovanje studenata, u čije se ime, ovom prilikom, posebno zahvalio prof. dr Rajnhard Becuge (Reinhard Bettzuege), uz predlog da se ova i drugi oblici saradnje nastave.