gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
petak, 12. februar 2021. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Selaković čestitao Lunarnu novu godinu
+ larger fontnormal font- Smaller font
 RAD16526Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković uputio je čestitku povodom Praznika proleća – Lunarne nove godine državnom savetniku i ministru spoljnih poslova Narodne Republike Kine Vangu Jiu i tom prilikom poželeo dalji uspešan razvoj Kine i opštu dobrobit prijateljskom kineskom narodu.

„Koristim ovu priliku da izrazim spremnost da u nastupajućoj godini, zajedno sa Vama pružim lični doprinos daljem produbljivanju sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Republike Srbije i Narodne Republike Kine, uključujući i kroz saradnju ministarstava spoljnih poslova, kao mostova saradnje naših zemalja", ističe se u čestitki.

Šef srpske diplomatije naveo je da su iskreno prijateljstvo, međusobno uvažavanje, razumevanje i podrška u najvažnijim pitanjima, postojana osnova bliskih bilateralnih odnosa Srbije i Kine. Naglasio je i punu posvećenost Srbije daljem jačanju saradnje u okviru mehanizma Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, kao i inicijative „Pojas i put", čiji je cilj globalni prioritet.

„Želim još jednom da Vam zahvalim na nesebičnoj pomoći koju je Kina uputila Srbiji u kritičnom trenutku borbe protiv Kovid-19. Za nas je od posebnog značaja što nam je omogućeno da budemo prva država u Evropi kojoj su isporučene kineske vakcine, što će doprineti uspešnom suzbijanju ove bolesti u našoj zemlji", navodi se i čestitki ministra Selakovića.