gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
петак, 12. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Селаковић честитао Лунарну нову годину
+ larger fontnormal font- Smaller font
 RAD16526Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић упутио је честитку поводом Празника пролећа – Лунарне нове године државном саветнику и министру спољних послова Народне Републике Кине Вангу Јиу и том приликом пожелео даљи успешан развој Кине и општу добробит пријатељском кинеском народу.

„Користим ову прилику да изразим спремност да у наступајућој години, заједно са Вама пружим лични допринос даљем продубљивању свеобухватног стратешког партнерства између Републике Србије и Народне Републике Кине, укључујући и кроз сарадњу министарстава спољних послова, као мостова сарадње наших земаља", истиче се у честитки.

Шеф српске дипломатије навео је да су искрено пријатељство, међусобно уважавање, разумевање и подршка у најважнијим питањима, постојана основа блиских билатералних односа Србије и Кине. Нагласио је и пуну посвећеност Србије даљем јачању сарадње у оквиру механизма Кине и земаља Централне и Источне Европе, као и иницијативе „Појас и пут", чији је циљ глобални приоритет.

„Желим још једном да Вам захвалим на несебичној помоћи коју је Кина упутила Србији у критичном тренутку борбе против Ковид-19. За нас је од посебног значаја што нам је омогућено да будемо прва држава у Европи којој су испоручене кинеске вакцине, што ће допринети успешном сузбијању ове болести у нашој земљи", наводи се и честитки министра Селаковића.