gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 04. februar 2021. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Selaković: Prijateljski odnosi Srbije i Slovačke
+ larger fontnormal font- Smaller font
2021-02-04 15-23-36Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorom Slovačke u Srbiji Fedorom Rosohom.

Šef srpske diplomatije izrazio je zadovoljstvo povodom predstojeće posete ministra inostranih poslova Slovačke Ivana Korčoka Srbiji, koja je planirana za 8. februar ove godine.

Poseta ministra Korčoka najbolji je dokaz prijateljskih odnosa dve zemlje, kontinuiranog političkog dijaloga na svim nivoima i odlična prilika da se razgovara o daljem razvoju bilateralne ekonomske saradnje, istakao je Selaković.

Ministar Selaković zahvalio je ambasadoru na činjenici da Slovačka nedvosmisleno i konzistentno podržava politiku proširenja EU, posebno kada su u pitanju Srbija i Zapadni Balkan.

Selaković je još jednom izrazio zahvalnost na doslednoj i principijelnoj poziciji Slovačke po pitanju Kosova i Metohije i istakao da je Srbija posvećena normalizaciji odnosa sa Prištinom, a da to, prema njegovim rečima, znači postizanje kompromisnog rešenja koje će biti održivo i prihvatljivo za sve.