gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 04. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Селаковић: Пријатељски односи Србије и Словачке
+ larger fontnormal font- Smaller font
2021-02-04 15-23-36Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Словачке у Србији Федором Росохом.

Шеф српске дипломатије изразио је задовољство поводом предстојеће посете министра иностраних послова Словачке Ивана Корчока Србији, која је планирана за 8. фебруар ове године.

Посета министра Корчока најбољи је доказ пријатељских односа две земље, континуираног политичког дијалога на свим нивоима и одлична прилика да се разговара о даљем развоју билатералне економске сарадње, истакао је Селаковић.

Министар Селаковић захвалио је амбасадору на чињеници да Словачка недвосмислено и конзистентно подржава политику проширења ЕУ, посебно када су у питању Србија и Западни Балкан.

Селаковић је још једном изразио захвалност на доследној и принципијелној позицији Словачке по питању Косова и Метохије и истакао да је Србија посвећена нормализацији односа са Приштином, а да то, према његовим речима, значи постизање компромисног решења које ће бити одрживо и прихватљиво за све.