gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
četvrtak, 04. februar 2021. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Značajni potencijali za unapređenje saradnje sa Portugalijom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Selakovic- amb._Portugalije_2Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa ambasadorkom Portugalije Marijom Virhinijom Mendes da Silva Pinom.

Ministar Selaković konstatovao je da su bilateralni odnosi tradicionalno prijateljski, praćeni dobrom saradnjom na svim nivoima i ocenio da postoji značajan potencijal za njihovo unapređenje u mnogim oblastima.

Selaković je izrazio očekivanje da će se intenzitet političkog dijaloga i dinamika bilateralnih poseta povećati, i ovom prilikom, uputio je poziv ministru inostranih poslova Portugalije Auguštu Santušu Silvi da poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije čestitao je Portugaliji na preuzimanju uloge predsedavajuće Savetu EU u prvoj polovini ove godine i izrazio nadu da će se tema proširenja naći na agendi portugalskog predsedavanja.

Veoma uvažavamo kontinuiranu podršku vaše zemlje procesu evropskih integracija Srbije i nadamo se da će se portugalsko predsedavanje založiti za dalji napredak Srbije u ovom pogledu, naglasio je Selaković.

Govoreći o ekonomskoj saradnji dve zemlje, Selaković je naznačio neophodnost njenog daljeg jačanja, a kao oblasti pogodne za intenziviranje privrednih odnosa istakao je i poljoprivredu, IT sektor, energetiku i upravljanje otpadom. Takođe, šef srpske diplomatije pozvao je portugalske investitore da u narednom periodu pojačaju prisustvo na tržištu Srbije.