gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
четвртак, 04. фебруар 2021. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Значајни потенцијали за унапређење сарадње са Португалијом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Selakovic- amb._Portugalije_2Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадорком Португалије Маријом Вирхинијом Мендес да Силва Пином.

Министар Селаковић констатовао је да су билатерални односи традиционално пријатељски, праћени добром сарадњом на свим нивоима и оценио да постоји значајан потенцијал за њихово унапређење у многим областима.

Селаковић је изразио очекивање да ће се интензитет политичког дијалога и динамика билатералних посета повећати, и овом приликом, упутио је позив министру иностраних послова Португалије Аугушту Сантушу Силви да посети Србију.

Шеф српске дипломатије честитао је Португалији на преузимању улоге председавајуће Савету ЕУ у првој половини ове године и изразио наду да ће се тема проширења наћи на агенди португалског председавања.

Веома уважавамо континуирану подршку ваше земље процесу европских интеграција Србије и надамо се да ће се португалско председавање заложити за даљи напредак Србије у овом погледу, нагласио је Селаковић.

Говорећи о економској сарадњи две земље, Селаковић је назначио неопходност њеног даљег јачања, а као области погодне за интензивирање привредних односа истакао је и пољопривреду, ИТ сектор, енергетику и управљање отпадом. Такође, шеф српске дипломатије позвао је португалске инвеститоре да у наредном периоду појачају присуство на тржишту Србије.