gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Konzularne vesti sa naslovne strane Konzularne vesti
četvrtak, 16. jul 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
PUTOVANjA: DETALjNO SE INFORMISATI
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje državljanima Republike Srbije koji neodložno moraju da putuju u inostranstvo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati, s obzirom da je veliki broj zemalja uveo ograničenja u pogledu ulaska i boravka stranih državljana zbog pandemije korona virusa, kao i da se ti uslovi često menjaju na dnevnoj bazi.

Potencijalnim putnicima sugerišemo i da se podrobno informišu o epidemiološkoj situaciji na izabranoj destinaciji. Savetuje se oprez najvišeg stepena i redovno praćenje preporuka i uputstava nadležnih organa Srbije, kao i zemlje u koju se putuje.

Režim ulaska državljana Republike Srbije u pojedinačne zemlje možete naći ovde. Napominjemo da, i pored redovnog ažuriranja liste, u međuvremenu može doći do promena, te stoga savetujemo da za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo te zemlje u Beogradu (listu stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu možete naći ovde).

Takođe, možete da kontaktirate diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije u zemlji u koju putujete kako biste dobili raspoložive informacije o uslovima ulaska u datu zemlju (listu diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u inostranstvu možete naći ovde).