gototopgototop
nedelja, 18. novembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak SEEGROUP u Briselu posvećen vežbi „Srbija 2018“
+ larger fontnormal font- Smaller font
brussels-1553872-1280x960U okviru predsedavanja Misije Srbije pri NATO-u neformalnom Grupom za nadzor bezbednosne saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEEGROUP), 16. novembra, u sedištu NATO-a u Briselu održan je tematski sastanak posvećen civilnoj vežbi iz oblasti vanrednih situacija „Srbija 2018" koja je održana od 8. do 11. oktobra u okolini Mladenovca.

Direktor međunarodne terenske vežbe u ime NATO Evroatlantskog koordinacionog centra za vanredne situacije (EADRCC) Klaudiu Zojkaš je izrazio zahvalnost Srbiji na organizaciji vežbe, koju je ocenio najvećom, najkompleksnijom i najuspešnijom u dvadesetogodišnjoj istoriji EADRCC. Ukupno je učestvovalo 40 zemalja, od kojih je 23 poslalo svoje timove za spasavanje.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Ivan Baras je ukazao da je na vežbi bilo oko 2.000 učesnika, od toga 900 iz inostranstva – pored država članica i partnera NATO-a, bili su prisutni i predstavnici međunarodnih organizacija (EU, UN, OEBS, Međunarodni crveni krst).

Na tematskom sastanku prisustvovali su predstavnici misija država članica i partnera NATO-a, kao i Sekretarijata NATO-a.
Ključne reči: NATO