gototopgototop
недеља, 18. новембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак SEEGROUP у Бриселу посвећен вежби „Србија 2018“
+ larger fontnormal font- Smaller font
brussels-1553872-1280x960У оквиру председавања Мисије Србије при НАТО-у неформалном Групом за надзор безбедносне сарадње у југоисточној Европи (SEEGROUP), 16. новембра, у седишту НАТО-а у Бриселу одржан је тематски састанак посвећен цивилној вежби из области ванредних ситуација „Србија 2018" која је одржана од 8. до 11. октобра у околини Младеновца.

Директор међународне теренске вежбе у име НАТО Евроатлантског координационог центра за ванредне ситуације (EADRCC) Клаудиу Зојкаш је изразио захвалност Србији на организацији вежбе, коју је оценио највећом, најкомплекснијом и најуспешнијом у двадесетогодишњој историји EADRCC. Укупно је учествовало 40 земаља, од којих је 23 послало своје тимове за спасавање.

Помоћник начелника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије Иван Барас је указао да је на вежби било око 2.000 учесника, од тога 900 из иностранства – поред држава чланица и партнера НАТО-а, били су присутни и представници међународних организација (ЕУ, УН, ОЕБС, Међународни црвени крст).

На тематском састанку присуствовали су представници мисија држава чланица и партнера НАТО-а, као и Секретаријата НАТО-а.
Кључне речи: НАТО