gototopgototop
sreda, 31. oktobar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Poseta državno-privredne delegacije Države Katar Ministarstvu spoljnih poslova
+ larger fontnormal font- Smaller font
Katar 5_30._oktobar_2018Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Nemanja Stevanović je primio Tarika Bin Ali Al-Ansarija, šefa katarske državno-privredne delegacije koja, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Privredne komore Srbije, boravi u dvodnevnoj poseti Republici Srbiji (30. i 31. oktobra 2018. godine).

U sadržajnom razgovoru dvojica visokih sagovornika razmenili su mišljenja o bilateralnim-političkim, ekonomskim i drugim odnosima dve zemlje. Uz širi prikaz investicione situacije, spoljnoekonomske i investicione politike Republike Srbije, državni sekretar Nemanja Stevanović je ocenio da postoje velike mogućnosti inteziviranja trgovinsko-investicione saradnje između Republike Srbije i Države Katar. Izrazio je očekivanje da će poseta katarske državno-privredne delegacije biti uspešna i da će iznedriti konkretne rezultate za ekonomske i druge odnose dve zemlje. Naglasio je da je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije spremno da u svakom trenutku podrži i pomogne sve inicijative u ovom pravcu.

Ambasador Tarik Al-Ansari zahvalio je na prijemu i istakao očekivanje da će poseta delegacije koju predvodi dati značajan doprinos razvoju ekonomskih i drugih odnosa dve zemlje.
„Katar je prijatelj i partner Srbije" -poruka je ambasadora Al-Ansarija.