gototopgototop
среда, 31. октобар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Посета државно-привредне делегације Државе Катар Министарству спољних послова
+ larger fontnormal font- Smaller font
Katar 5_30._oktobar_2018Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић је примио Taрика Бин Али Ал-Ансарија, шефа катарске државно-привредне делегације која, у организацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и Привредне коморе Србије, борави у дводневној посети Рeпублици Србији (30. и 31. октобра 2018. године).

У садржајном разговору двојица високих саговорника разменили су мишљења о билатералним-политичким, економским и другим односима две земље. Уз шири приказ инвестиционе ситуације, спољноекономске и инвестиционе политике Републике Србије, државни секретар Немања Стевановић је оценио да постоје велике могућности интезивирања трговинско-инвестиционе сарадње између Републике Србије и Државе Катар. Изразио је очекивање да ће посета катарске државно-привредне делегације бити успешна и да ће изнедрити конкретне резултате за економске и друге односе две земље. Нагласио је да је Министарство спољних послова Републике Србије спремно да у сваком тренутку подржи и помогне све иницијативе у овом правцу.

Амбасадор Тарик Ал-Ансари захвалио jе на пријему и истакао очекивање да ће посета делегације коју предводи дати значајан допринос развоју економских и других односа две земље.
„Катар је пријатељ и партнер Србије" -порука је амбасадора Ал-Ансарија.