gototopgototop
utorak, 18. septembar 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Ministar Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Slovenije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Gasparic -_oprostajni_susretPrvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Slovenije u Republici Srbiji Vladimira Gaspariča.

Ministar Dačić zahvalio je ambasadoru Gaspariču na odličnoj saradnji tokom njegovog mandata u Beogradu istakavši da Srbija i Slovenija imaju veoma prijateljske odnose, koji su dostigli najviši nivo u novijoj istoriji. Naglasio je, takođe, da praksa održavanja Zajedničkih sednica dveju Vlada, kao i posete na visokom i najvišem nivou svedoče o dinamici bilateralne saradnje i da takav trend treba da se nastavi i tokom mandata nove Vlade u Republici Sloveniji.

Ambasador Gasparič zahvalio je ministru Dačiću na toplom prijemu i odličnoj saradnji koja je ostvarena sa Ministarstvom spoljnih poslova i institucijama Republike Srbije istakavši da su bilateralni odnosi na visokom nivou i da postoji snažan interes da se dalje unapređuju, posebno u sferi ekonomije.
Naglasio je da mu je veoma drago da se investicije Srbije i Slovenije povećavaju, sa trendom rasta svake godine i da to daje snažan impuls sveukupnoj saradnji naše dve zemlje.