gototopgototop
уторак, 18. септембар 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Министар Дачић примио у опроштајну посету амбасадора Словеније
+ larger fontnormal font- Smaller font
Gasparic -_oprostajni_susretПрви потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Словеније у Републици Србији Владимира Гаспарича.

Министар Дачић захвалио је амбасадору Гаспаричу на одличној сарадњи током његовог мандата у Београду истакавши да Србија и Словенија имају веома пријатељске односе, који су достигли највиши ниво у новијој историји. Нагласио је, такође, да пракса одржавања Заједничких седница двеју Влада, као и посете на високом и највишем нивоу сведоче о динамици билатералне сарадње и да такав тренд треба да се настави и током мандата нове Владе у Републици Словенији.

Амбасадор Гаспарич захвалио је министру Дачићу на топлом пријему и одличној сарадњи која је остварена са Министарством спољних послова и институцијама Републике Србије истакавши да су билатерални односи на високом нивоу и да постоји снажан интерес да се даље унапређују, посебно у сфери економије.
Нагласио је да му је веома драго да се инвестиције Србије и Словеније повећавају, са трендом раста сваке године и да то даје снажан импулс свеукупној сарадњи наше две земље.