gototopgototop
sreda, 06. jun 2018. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Dan konzularne službe
+ larger fontnormal font- Smaller font
odalovic jovanovic_06062018Povodom Dana konzularne službe – 2. juna, u Ministarstvu spoljnih poslova održan je prijem kojem su prisustvovali rukovodioci i zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova, kao i predstavnici drugih državnih organa i institucija sa kojima Ministarstvo spoljnih poslova sarađuje radi obavljanja konzularnih poslova i pružanja pomoći i zaštite pravima i interesima državljana Republike Srbije u inostranstvu.

U ime Ministarstva spoljnih poslova prisutne je pozdravio generalni sekretar Veljko Odalović, koji se u svom obraćanju zahvalio na angažmanu zaposlenima u Sektoru za konzularne poslove, kao i predstavnicima drugih državnih organa, bez čije pomoći i saradnje, rad na kompleksnim konzularnim poslovima ne bi bio moguć. Generalni sekretar Veljko Odalović je istakao da je modernizacija rada konzularne službe jedan od prioriteta u radu Ministarstva spoljnih poslova, a u cilju što kvalitetnijeg pružanja usluga našim građanima koji žive i borave u inostranstvu.

V.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove ambasador Aca Jovanović je, u ime Sektora za konzularne poslove, pozdravio prisutne, istakavši da se Dan konzularne službe obeležava u čast ovlašćenja koje je, pre 214 godina, dao ustanički vođa Karađorđe Petrović, 1804. godine, viđenijim Srbima da u inostranstvu prikupljaju pomoć za potrebe ustaničke Srbije. Povodom Dana konzularne službe, v.d. pomoćnika ministra za konzularne poslove ambasador Aca Jovanović je čestitao praznik kolegama i poželeo mnogo uspeha u daljem obavljanju odgovornih zadataka na planu zaštite prava i interesa Republike Srbije i njenih građana.

U ime Konzularne službe Ministarstva spoljnih poslova uručen je poklon, povodom odlaska u penziju, Draganu Vuleviću, dugogodišnjem načelniku Sektora za brigu o porodici i socijalnu zaštitu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u znak zahvalnosti za dosadašnju saradnju na najvišem profesionalnom nivou.