gototopgototop
среда, 06. јун 2018. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Дан конзуларне службе
+ larger fontnormal font- Smaller font
odalovic jovanovic_06062018Поводом Дана конзуларне службе – 2. јуна, у Министарству спољних послова одржан је пријем којем су присуствовали руководиоци и запослени у Министарству спољних послова, као и представници других државних органа и институција са којима Министарство спољних послова сарађује ради обављања конзуларних послова и пружања помоћи и заштите правима и интересима држављана Републике Србије у иностранству.

У име Министарства спољних послова присутне је поздравио генерални секретар Вељко Одаловић, који се у свом обраћању захвалио на ангажману запосленима у Сектору за конзуларне послове, као и представницима других државних органа, без чије помоћи и сарадње, рад на комплексним конзуларним пословима не би био могућ. Генерални секретар Вељко Одаловић је истакао да је модернизација рада конзуларне службе један од приоритета у раду Министарства спољних послова, а у циљу што квалитетнијег пружања услуга нашим грађанима који живе и бораве у иностранству.

В.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је, у име Сектора за конзуларне послове, поздравио присутне, истакавши да се Дан конзуларне службе обележава у част овлашћења које је, пре 214 година, дао устанички вођа Карађорђе Петровић, 1804. године, виђенијим Србима да у иностранству прикупљају помоћ за потребе устаничке Србије. Поводом Дана конзуларне службе, в.д. помоћника министра за конзуларне послове амбасадор Аца Јовановић је честитао празник колегама и пожелео много успеха у даљем обављању одговорних задатака на плану заштите права и интереса Републике Србије и њених грађана.

У име Конзуларне службе Министарства спољних послова уручен је поклон, поводом одласка у пензију, Драгану Вулевићу, дугогодишњем начелнику Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у знак захвалности за досадашњу сарадњу на највишем професионалном нивоу.