gototopgototop
utorak, 03. oktobar 2017. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Islamske Republike Iran
+ larger fontnormal font- Smaller font
konsultacije iran_03102017_1Konzularne konsultacije Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Islamske Republike Iran, na nivou pomoćnika ministara za konzularne poslove, održane su u Teheranu, 03. oktobra 2017. godine.

Na konsultacijama su razmenjena mišljenja o međusobnoj konzularnoj saradnji, s posebnim osvrtom na vizni režim, odnosno primenu Odluke Vlade Republike Srbije o jednostranom ukidanju viza za nosioce običnih pasoša Irana, koja je donatea u cilju unapređenja saradnje dve zemlje u svim oblastima, a pre svega, na planu ekonomije, trgovine, investicija, turizma i obrazovanja.  Iranska strana je najavila da je u toku procedura za recipročno ukidanje viza za nosioce običnih pasoša Republike Srbije. Razmatrane su potrebe zaključivanja novih sporazuma u konzularnom domenu.

konsultacije iran_03102017_2
Konzularne konsultacije su bile sadržajne, u duhu prijateljskih odnosa, i konstatovana je obostrana spremnost za dalje unapređenje konzularne saradnje Republike Srbije i Islamske Republike Iran.