gototopgototop
уторак, 03. октобар 2017. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Исламске Републике Иран
+ larger fontnormal font- Smaller font
konsultacije iran_03102017_1Конзуларне консултације Министарства спољних послова Републике Србије и Министарства иностраних послова Исламске Републике Иран, на нивоу помоћника министара за конзуларне послове, одржане су у Техерану, 03. октобра 2017. године.

На консултацијама су размењена мишљења о међусобној конзуларној сарадњи, с посебним освртом на визни режим, односно примену Одлуке Владе Републике Србије о једностраном укидању виза за носиоце обичних пасоша Ирана, која је донатеа у циљу унапређења сарадње две земље у свим областима, а пре свега, на плану економије, трговине, инвестиција, туризма и образовања.  Иранска страна је најавила да је у току процедура за реципрочно укидање виза за носиоце обичних пасоша Републике Србије. Разматране су потребе закључивања нових споразума у конзуларном домену.

konsultacije iran_03102017_2
Конзуларне консултације су биле садржајне, у духу пријатељских односа, и констатована је обострана спремност за даље унапређење конзуларне сарадње Републике Србије и Исламске Републике Иран.