gototopgototop
petak, 17. april 2015. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak v.d. pomoćnika ministra za bezbedonosnu politiku Branimira Filipovića sa generalom Bartelsom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Filipovic -_BartelsAmbasador Branimir Filipović, v.d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku, razgovarao je danas sa predsedavajućim Vojnom komitetu NATO-a, generalom Knudom Bartelsom.

General Bartels boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji, na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, generala Ljubiše Dikovića.

Tokom razgovora bilo je reči o daljem unapređenju saradnje Republike Srbije i NATO-a kroz program Partnerstvo za mir (PzM), aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i na KiM, kao i vrlo dobroj saradnji KFOR-a i Vojske Srbije.

Ambasador Filipović je istakao da Republika Srbija, kao vojno neutralna država koja ne teži članstvu u NATO, želi da unapredi partnersku saradnju u okviru raspoloživih mehanizama PzM, da bude pouzdan, odgovoran i predvidljiv partner i sagovornik NATO-a u cilju zajedničkog doprinosa očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Zajednički je ocenjeno da nedavno usvojeni Individualni akcioni plan partnerstva između Republike Srbije i NATO-a predstavlja širi okvir za dalje jačanje političkog dijaloga i unapređenje konkretne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.