gototopgototop
петак, 17. април 2015. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак в.д. помоћника министра за безбедоносну политику Бранимира Филиповића са генералом Бартелсом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Filipovic -_BartelsАмбасадор Бранимир Филиповић, в.д. помоћника министра спољних послова за безбедносну политику, разговарао је данас са председавајућим Војном комитету НАТО-a, генералом Кнудом Бартелсом.

Генерал Бартелс борави у званичној посети Републици Србији, на позив начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Љубише Диковића.

Током разговора било је речи о даљем унапређењу сарадње Републике Србије и НАТО-a кроз програм Партнерство за мир (ПзМ), актуелној безбедносној ситуацији у региону и на КиМ, као и врло доброј сарадњи КФОР-a и Војске Србије.

Амбасадор Филиповић је истакао да Република Србија, као војно неутрална држава која не тежи чланству у НАТО, жели да унапреди партнерску сарадњу у оквиру расположивих механизама ПзМ, да буде поуздан, одговоран и предвидљив партнер и саговорник НАТО-а у циљу заједничког доприноса очувању мира и стабилности у региону.

Заједнички је оцењено да недавно усвојени Индивидуални акциони план партнерства између Републике Србије и НАТО-а представља шири оквир за даље јачање политичког дијалога и унапређење конкретне сарадње у свим областима од заједничког интереса.