gototopgototop
četvrtak, 06. novembar 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Norveški princ u poseti Srbiji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - HokonPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić sastao se danas prestolonaslednikom Kraljevine Norveške princom Hokonom Magnusom.

Ministar Dačić zahvalio se princu Hokonu što je prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju i naglasio da je Norveška u velikoj meri pomogla procese reformi i demokratizacije u Srbiji, i na taj način doprinela ostvarenju spoljnopolitičkih ciljeva naše zemlje i njenom približavanju Evropskoj uniji.

Šef srpske diplomatije naročito se osvrnuo na istoriju bilateralnih odnosa dveju zemalja, istakavši savezništvo dve zemlje tokom Drugog svetskog rata, kao i činjenicu da je Norveška u poslednjih petnaest godina jedan od najvećih donatora razvojne pomoći Srbiji. Bespovratna novčana pomoć Kraljevine Norveške našoj zemlji do sada iznosi preko 250 miliona evra.

Republika Srbija i Kraljevina Norveška intenzivno sarađuju u brojnim oblastima, od odbrane i unutrašnjih poslova, preko kulturne do ekonomske saradnje.

Princ Hokon i ministar Dačić obostrano su izrazili nadu da će dve zemlje nastaviti da unapređuju tradicionalno prijateljstvo i u budućnosti.

Ključne reči: Norveška Ivica Dačić