gototopgototop
четвртак, 06. новембар 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Норвешки принц у посети Србији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ХоконПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас престолонаследником Краљевине Норвешке принцом Хоконом Магнусом.

Министар Дачић захвалио се принцу Хокону што је прихватио његов позив да посети Србију и нагласио да је Норвешка у великој мери помогла процесе реформи и демократизације у Србији, и на тај начин допринела остварењу спољнополитичких циљева наше земље и њеном приближавању Европској унији.

Шеф српске дипломатије нарочито се осврнуо на историју билатералних односа двеју земаља, истакавши савезништво две земље током Другог светског рата, као и чињеницу да је Норвешка у последњих петнаест година један од највећих донатора развојне помоћи Србији. Бесповратна новчана помоћ Краљевине Норвешке нашој земљи до сада износи преко 250 милиона евра.

Република Србија и Краљевина Норвешка интензивно сарађују у бројним областима, од одбране и унутрашњих послова, преко културне до економске сарадње.

Принц Хокон и министар Дачић обострано су изразили наду да ће две земље наставити да унапређују традиционално пријатељство и у будућности.

Кључне речи: Норвешка Ивица Дачић