gototopgototop
sreda, 30. jul 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Projekat Vlade Slovenije za pomoć deci ugrožnenoj poplavama
+ larger fontnormal font- Smaller font
zastava slovenijeVlada Republike Slovenije usvojila je inicijativu za realizaciju projekta „Organizacija škole u prirodi kao pomoć osnovcima – žrtvama poplava na teritoriji BiH, Hrvatske i Srbije", čije će sprovođenje, već u septembru 2014. godine, započeti Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Slovenije i slovenački Centar školskih i vanškolskih aktivnosti.
Organizaciju ovakvog vida aktivnosti za najmlađe sa poplavljenih područja predložio je ambasador Republike Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović, što je naišlo na momentalnu reakciju nadležnih, te rezultiralo upućivanjem Vladi Slovenije i formalne inicijative od strane Ministarstva obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije.

Program „Škole u prirodi" predviđa boravak u Sloveniji i sedmodnevnu nastavu u prirodi za 1.500 osnovaca sa poplavljenih područja u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, u grupama od po 50 učenika nedeljno, u toku 30 nedelja, počev od septembra 2014. godine.

Imajući u vidu značaj koji će ovaj projekat imati za najmlađe sa područja pogođenih katastrofalnim poplavama, već je započeta intenzivna komunikacija Ambasade Srbije u Ljubljani sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i sporta Slovenije, radi obezbeđivanja blagovremenog početka sprovođenja „Škole u prirodi" i definisanja daljih neophodnih aktivnosti.
Ključne reči: poplava Slovenija