gototopgototop
среда, 30. јул 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Пројекат Владе Словеније за помоћ деци угрожненој поплавама
+ larger fontnormal font- Smaller font
zastava slovenijeВлада Републике Словеније усвојила је иницијативу за реализацију пројекта „Организација школе у природи као помоћ основцима – жртвама поплава на територији БиХ, Хрватске и Србије", чије ће спровођење, већ у септембру 2014. године, започети Министарство образовања, науке и спорта Словеније и словеначки Центар школских и ваншколских активности.
Организацију оваквог вида активности за најмлађе са поплављених подручја предложио је амбасадор Републике Србије у Словенији Александар Радовановић, што је наишло на моменталну реакцију надлежних, те резултирало упућивањем Влади Словеније и формалне иницијативе од стране Министарства образовања, науке и спорта Републике Словеније.

Програм „Школе у природи" предвиђа боравак у Словенији и седмодневну наставу у природи за 1.500 основаца са поплављених подручја у Србији, БиХ и Хрватској, у групама од по 50 ученика недељно, у току 30 недеља, почев од септембра 2014. године.

Имајући у виду значај који ће овај пројекат имати за најмлађе са подручја погођених катастрофалним поплавама, већ је започета интензивна комуникација Амбасаде Србије у Љубљани са Министарством образовања, науке и спорта Словеније, ради обезбеђивања благовременог почетка спровођења „Школе у природи" и дефинисања даљих неопходних активности.
Кључне речи: поплава Словенија