gototopgototop
petak, 30. maj 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
PPV i MSP Dačić razgovarao sa predsednikom R. Slovenije Pahorom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Dačić - PahorPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić susreo se tokom radnog ručka sa predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom, u sklopu njegove zvanične posete Republici Srbiji.

Predsednik Pahor je na razgovore stigao iz Obrenovca, gde je obišao područja pogođena poplavama i slovenački tim koji je učestvovao u spašavanju ljudi i saniranju štete, na čemu mu je PPV i MSP I. Dačić izrazio veliku zahvalnost. Glavne teme razgovora bile su dalji razvoj bilateralnih odnosa, podrška Slovenije evropskim integracijama Srbije, pregovori Beograda i Prištine pod okriljem EU, regionalne i druge aktuelne međunarodne teme.

U srdačnom razgovoru sagovornici su se složili da je nastavak i unapređenje političkog dijaloga i sveukupnih bilateralnih odnosa u obostranom interesu. Predsednik Pahor istakao je da prva poseta predsednika Slovenije predstavlja dodatni iskorak u bilateralnim odnosima, na kome treba graditi i buduće partnerstvo dve zemlje. Prvi potpredsednik Vlade i ministar Dačić posebno je naglasio da je Srbija čvrsto rešena da istraje na putu evrointegracija i da je podrška Slovenije u tom pravcu od izuzetnog značaja.


Ključne reči: Slovenija Ivica Dačić