gototopgototop
петак, 30. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ППВ и МСП Дачић разговарао са председником Р. Словеније Пахором
+ larger fontnormal font- Smaller font
Дачић - ПахорПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић сусрео се током радног ручка са председником Републике Словеније Борутом Пахором, у склопу његове званичне посете Републици Србији.

Председник Пахор је на разговоре стигао из Обреновца, где је обишао подручја погођена поплавама и словеначки тим који је учествовао у спашавању људи и санирању штете, на чему му је ППВ и МСП И. Дачић изразио велику захвалност. Главне теме разговора биле су даљи развој билатералних односа, подршка Словеније европским интеграцијама Србије, преговори Београда и Приштине под окриљем ЕУ, регионалне и друге актуелне међународне теме.

У срдачном разговору саговорници су се сложили да је наставак и унапређење политичког дијалога и свеукупних билатералних односа у обостраном интересу. Председник Пахор истакао је да прва посета председника Словеније представља додатни искорак у билатералним односима, на коме треба градити и будуће партнерство две земље. Први потпредседник Владе и министар Дачић посебно је нагласио да је Србија чврсто решена да истраје на путу евроинтеграција и да је подршка Словеније у том правцу од изузетног значаја.


Кључне речи: Словенија Ивица Дачић