gototopgototop
četvrtak, 08. maj 2014. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
PPV i MSP Ivica Dačić: Do 2020. godine EU će dati milijardu evra zemljama Zapadnog Balkana
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ivica DačićPrvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, koji je jutros u Solunu prisustvovao radnom doručku čije je domaćin bio komesar za proširenje EU Štefan File, poručio je da će Srbija kroz fondove EU dobiti značajna finansijska sredstva.

„Kroz pretpristupne IPA fondove, do 2020. godine EU će dati milijardu evra zemljama Zapadnog Balkana. Uz pomoć
fondova EU, finansijskih institucija i privatnog kapitala još 10 milijardi evra biće uloženo u regionalne projekte", poručio je MSP Dačić i podvukao da jedan od prioriteta u oblasti energetske i transportne politike jeste Koridor 10.

Dačić je istakao i da je na ministarskom sastanku EU-Zapadni Balkan još jednom reafirmisan princip potrebe da ceo region bude integrisan u EU i da su sve zemlje članice EU podržale taj stav.

Na marginama Ministarskog sastanka u Solunu, ministar Dačić imao je niz bilateralnih susreta. Sa šeficom italijanske diplomatije Federikom Mogerini dogovorio se da na početku predsedavanja Italije Evropskom unijom dođe u zvaničnu posetu toj zemlji.

Sa grčkim ministrom inostranih poslova Evangelosom Venizelosom šef srpske diplomatije razgovao je o tome na koji način Grčka može da pomogne Srbiji kako bi do kraja njenog predsedavanja EU što više napredovala u evropskim integracijama.

Po dolasku u Solun, PPV i MSP Dačić sinoć je sa šefovima delegacija država učesnica prisustvovao večeri čiji je domaćin bio potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Grčke Evangelos Venizelos.


PPV i MSP Ivica Dačić: Do 2020. godine EU će dati milijardu evra zemljama Zapadnog Balkana

 


Ministarska konferencija EU - Zapadni Balkan 

Izvor: Tanjug