gototopgototop
четвртак, 08. мај 2014. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
ППВ и МСП Ивица Дачић: До 2020. године ЕУ ће дати милијарду евра земљама Западног Балкана
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ивица ДачићПрви потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић, који је јутрос у Солуну присуствовао радном доручку чије је домаћин био комесар за проширење ЕУ Штефан Филе, поручио је да ће Србија кроз фондове ЕУ добити значајна финансијска средства.

„Кроз претприступне ИПА фондове, до 2020. године ЕУ ће дати милијарду евра земљама Западног Балкана. Уз помоћ
фондова ЕУ, финансијских институција и приватног капитала још 10 милијарди евра биће уложено у регионалне пројекте", поручио је МСП Дачић и подвукао да један од приоритета у области енергетске и транспортне политике јесте Коридор 10.

Дачић је истакао и да је на министарском састанку ЕУ-Западни Балкан још једном реафирмисан принцип потребе да цео регион буде интегрисан у ЕУ и да су све земље чланице ЕУ подржале тај став.

На маргинама Министарског састанка у Солуну, министар Дачић имао је низ билатералних сусрета. Са шефицом италијанске дипломатије Федериком Могерини договорио се да на почетку председавања Италије Европском унијом дође у званичну посету тој земљи.

Са грчким министром иностраних послова Евангелосом Венизелосом шеф српске дипломатије разговао је о томе на који начин Грчка може да помогне Србији како би до краја њеног председавања ЕУ што више напредовала у европским интеграцијама.

По доласку у Солун, ППВ и МСП Дачић синоћ је са шефовима делегација држава учесница присуствовао вечери чији је домаћин био потпредседник владе и министар иностраних послова Грчке Евангелос Венизелос.


ППВ и МСП Ивица Дачић: До 2020. године ЕУ ће дати милијарду евра земљама Западног Балкана

 


Министарска конференција ЕУ - Западни Балкан 

Извор: Танјуг