gototopgototop
petak, 08. novembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Potpisan Sporazum o međusobnom ukidanju viza za državljane Srbije i Mongolije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - BoldNa poziv ministra spoljnih poslova Ivana Mrkića, u zvaničnoj poseti Srbiji od 7. do 10. novembra boravi ministar inostranih poslova Mongolije Luvsanvandan Bold.

Ministar L. Bold je, pored razgovora sa ministrom I. Mrkićem, imao prijem kod predsednika Vlade I. Dačića, a učestvovao je i na poslovnom forumu "Mogućnosti za unapređenje srpsko-mongolske privredne saradnje" u Privrednoj komori Srbije. Predviđen je i susret sa gradonačelnikom Novog Sada, M. Vučevićem.

U razgovoru ministra Mrkića i ministra Bolda, zajednički je ocenjeno da odnose Srbije i Mongolije karakteriše tradicionalno, višedecenijsko prijateljstvo i visok stepen međusobnog razumevanja.

Tokom razgovora, ministri su razmenili mišljenja o svim aspektima bilateralne saradnje i aktuelnim međunarodnim pitanjima. Ministar Mrkić je izrazio zahvalnost i poštovanje za dosledan stav Mongolije u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova. Takođe, razmatrane su mogućnosti unapređenja ukupne saradnje, naročito u oblasti ekonomije, a konstatovana je i potreba daljeg ugovornog regulisanja bilateralnih odnosa. Ministri Mrkić i Bold potpisali su Sporazum o međusobnom ukidanju viza za državljane dveju zemalja.
Ključne reči: Mongolija Ivan Mrkić