gototopgototop
петак, 08. новембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Потписан Споразум о међусобном укидању виза за држављане Србије и Монголије
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - БолдНа позив министра спољних послова Ивана Мркића, у званичној посети Србији од 7. до 10. новембра борави министар иностраних послова Монголије Лувсанвандан Болд.

Министар Л. Болд је, поред разговора са министром И. Мркићем, имао пријем код председника Владе И. Дачића, а учествовао је и на пословном форуму "Могућности за унапређење српско-монголске привредне сарадње" у Привредној комори Србије. Предвиђен је и сусрет са градоначелником Новог Сада, М. Вучевићем.

У разговору министра Мркића и министра Болда, заједнички је оцењено да односе Србије и Монголије карактерише традиционално, вишедеценијско пријатељство и висок степен међусобног разумевања.

Током разговора, министри су разменили мишљења о свим аспектима билатералне сарадње и актуелним међународним питањима. Министар Мркић је изразио захвалност и поштовање за доследан став Монголије у погледу непризнавања једнострано проглашене независности Косова. Такође, разматране су могућности унапређења укупне сарадње, нарочито у области економије, а констатована је и потреба даљег уговорног регулисања билатералних односа. Министри Мркић и Болд потписали су Споразум о међусобном укидању виза за држављане двеју земаља.
Кључне речи: Монголија Иван Мркић