gototopgototop
četvrtak, 10. oktobar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Sastanak delegacija Ministarstava spoljnih poslova Republike Makedonije i Republike Srbije za primenu Memoranduma o saradnji u evrointegracijama
+ larger fontnormal font- Smaller font
ljubica-vasicDanas je u Beogradu održan sastanak delegacija Ministarstava spoljnih poslova Republike Makedonije i Republike Srbije za primenu Memoranduma o saradnji u evrointegracijama koje su predvodili šefovi nacionalnih delegacija pomoćnici ministara za EU u MSP R. Makedonije Agneza Rusi i R. Srbije Ljubica Vasić.

U skladu da odredbama Memoranduma na sastanku je uspostavljen zajednički Komitet za sprovođenje Memoranduma i utvrđeni tematski okvir i dnevni red narednih sastanaka.
Susret delegacija je iskorišćen i za detaljnu razmenu mišljenja i informacija o pitanjima od značaja za evrointegracije oba suseda i dogovorena razmena iksustava u sledećim oblastima: reformi pravosuđa, borbi protiv korupcije, reformi državne uprave, zabrani diskriminacije i medija. PMSP Lj.Vasić je makedonsku delegaciju detaljno informisala o toku naših pristupnih pregovora. Razgovarano je i o regionalnoj saradnji i bilateralnim odnosima sa zajedničkom ocenom o potrebi njihovog daljeg jačanja.

Naredni sastanak će biti održan u Skoplju početkom januara 2014. godine.