gototopgototop
четвртак, 10. октобар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Састанак делегација Министарстава спољних послова Републике Македоније и Републике Србије за примену Меморандума о сарадњи у евроинтеграцијама
+ larger fontnormal font- Smaller font
ljubica-vasicДанас је у Београду одржан састанак делегација Министарстава спољних послова Републике Македоније и Републике Србије за примену Меморандума о сарадњи у евроинтеграцијама које су предводили шефови националних делегација помоћници министара за ЕУ у МСП Р. Македоније Агнеза Руси и Р. Србије Љубица Васић.

У складу да одредбама Меморандума на састанку је успостављен заједнички Комитет за спровођење Меморандума и утврђени тематски оквир и дневни ред наредних састанака.
Сусрет делегација је искоришћен и за детаљну размену мишљења и информација о питањима од значаја за евроинтеграције оба суседа и договорена размена иксустава у следећим областима: реформи правосуђа, борби против корупције, реформи државне управе, забрани дискриминације и медија. ПМСП Љ.Васић је македонску делегацију детаљно информисала о току наших приступних преговора. Разговарано је и о регионалној сарадњи и билатералним односима са заједничком оценом о потреби њиховог даљег јачања.

Наредни састанак ће бити одржан у Скопљу почетком јануара 2014. године.