gototopgototop
petak, 20. septembar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Zajednički nastup u međunarodnim forumima
+ larger fontnormal font- Smaller font
slika-mrkic-crna goreMinistar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić kazao je u Podgorici da odnose Crne Gore i Srbije krase duboko poverenje i najbolja saradnja, a dve države planiraju zajedničke nastupe u međunarodnim forumima.
Mrkić je, nakon susreta sa crnogorskim kolegom Igorom Lukšićem, rekao da je predmet razgovora bio zajednički nastup u međunarodnim forumima.

"Sa Lukšićem sam razgovarao o bilateralnim pitanjima, a tema je bila i kako da zajednički nastupamo u određenim međunarodnim forumima. Razmenili smo mišljenje i o nekim bilateralnim akcijama", kazao je Mrkić.
Prema njegovim rečima, razgovor sa Lukšićem protekao je u znaku najdubljeg poverenja i najboljih odnosa između Srbije i Crne Gore.

Mrkić je deo delegacije Vlade Srbije koju u zvaničnoj poseti Crnoj Gori predvodi premijer Ivica Dačić. U delegaciji su i ministar privrede Saša Radulović i ministar saobraćaja Aleksandar Antić.
Srpska delegacija sastala se sa crnogorskim premijerom Milom Djukanovićem i predsednikom parlamenta Ranko Krivokapićem, a planiran je i razgovor sa predsednikom države Filipom Vujanovićem.


Ključne reči: Crna Gora Ivan Mrkić