gototopgototop
петак, 20. септембар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Заједнички наступ у међународним форумима
+ larger fontnormal font- Smaller font
slika-mrkic-crna goreМинистар спољних послова Србије Иван Мркић казао је у Подгорици да односе Црне Горе и Србије красе дубоко поверење и најбоља сарадња, а две државе планирају заједничке наступе у међународним форумима.
Мркић је, након сусрета са црногорским колегом Игором Лукшићем, рекао да је предмет разговора био заједнички наступ у међународним форумима.

"Са Лукшићем сам разговарао о билатералним питањима, а тема је била и како да заједнички наступамо у одређеним међународним форумима. Разменили смо мишљење и о неким билатералним акцијама", казао је Мркић.
Према његовим речима, разговор са Лукшићем протекао је у знаку најдубљег поверења и најбољих односа између Србије и Црне Горе.

Мркић је део делегације Владе Србије коју у званичној посети Црној Гори предводи премијер Ивица Дачић. У делегацији су и министар привреде Саша Радуловић и министар саобраћаја Александар Антић.
Српска делегација састала се са црногорским премијером Милом Ђукановићем и председником парламента Ранко Кривокапићем, а планиран је и разговор са председником државе Филипом Вујановићем.


Кључне речи: Црна Гора Иван Мркић