gototopgototop
sreda, 19. jun 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Slovenija za što skoriji datum za Srbiju
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - ErjavecSlovenija se zalaže da Srbija što pre dobije datum za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, poručili su danas ministri spoljnih poslova Srbije i Slovenije Ivan Mrkić i Karl Erjavec.
"Slovenija podržava u potpunosti da Srbija dobije datum za početak pregovora o pristupu EU i u ponedeljak će se o tome razgovarati na sastanku šefova diplomatija zemalja EU" u Luksemburgu, izjavio je Erjavec na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom Mrkićem.
Mrkić je rekao da Slovenija uporno i postojano podržava Srbiju na svim sastancima na kojima se raspravlja o proširenju EU.
Govoreći o bilateralnim odnosima dvojica ministara su ocenila da su ti odnosi odlični, posebno politički i privredni, a Mrkić je dodao da su sada verovatno na najvišem nivou od kada su uspostavljeni.
Erjavec je rekao da dve zremlje nemaju bitnijih otvorenih pitanja i da Slovenija smatra Srbiju strateškim privrednim partnerom.
Mrkić i Erjavec su rekli da su razgovarali i o pitanju sukcesije i izrazili uverenje da će to pitanje biti rešeno na prijateljski način i uz međusobnu saradnju.

Sastanak ministara spoljnih poslova Srbije i Slovenije Ivana Mrkića i Karla Erjaveca


Mrkić o odnosima Srbije i Slovenije


Erjavec: Slovenija podržava datum za Srbiju

Ključne reči: Slovenija Ivan Mrkić