gototopgototop
среда, 19. јун 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Словенија за што скорији датум за Србију
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - ЕрјавецСловенија се залаже да Србија што пре добије датум за почетак приступних преговора са Европском унијом, поручили су данас министри спољних послова Србије и Словеније Иван Мркић и Карл Ерјавец.
"Словенија подржава у потпуности да Србија добије датум за почетак преговора о приступу ЕУ и у понедељак ће се о томе разговарати на састанку шефова дипломатија земаља ЕУ" у Луксембургу, изјавио је Ерјавец на заједничкој конференцији за новинаре са министром Мркићем.
Мркић је рекао да Словенија упорно и постојано подржава Србију на свим састанцима на којима се расправља о проширењу ЕУ.
Говорећи о билатералним односима двојица министара су оценила да су ти односи одлични, посебно политички и привредни, а Мркић је додао да су сада вероватно на највишем нивоу од када су успостављени.
Ерјавец је рекао да две зремље немају битнијих отворених питања и да Словенија сматра Србију стратешким привредним партнером.
Мркић и Ерјавец су рекли да су разговарали и о питању сукцесије и изразили уверење да ће то питање бити решено на пријатељски начин и уз међусобну сарадњу.

Састанак министара спољних послова Србије и Словеније Ивана Мркића и Карла Ерјавеца


Мркић о односима Србије и Словеније


Ерјавец: Словенија подржава датум за Србију

Кључне речи: Словенија Иван Мркић