gototopgototop
subota, 11. maj 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Azerbejdzan: Saradnja u oblasti konematografije
+ larger fontnormal font- Smaller font
Na poziv poznatog azerbejdzanskog režisera V.Mustafajeva, u Bakuu u Šamahi, su od 11. do 16. maja 2013. godine boravili režiser Jovan Marković i glumac Lazar Ristovski.
Poseta je, posle nedavne posete V.Mustafajeva Republici Srbiji, polužila za konkretne pregovore o učešću naših radnika iz kinematografije u azerbejdzanskim projektima za koje su obezbeđena sredstva i dodeljivanju jedne od glavnim uloga našem Lazaru Ristovskom u najnovijem filmu V.Mustafajeva. Obzirom da je i V.Mustafajev i direktor poznate azerbejdzanske televizijske stanice SPACE TV, dogovoreno je da ova stanica otkupi prava i emituje više poznatih srpskih filmova. Takođe je razgovarano o snimanju zajedničkih tv serija i filmova i eventualnim investicijama i iskorišćavanju kapaciteta i kadrova u „Avala filmu".
Delegaciju naših kinematografa na čelu sa Ambasadorom primio je ministar kulture i turizma Republike Azerbejdzan A.Garajev. Ministar je podržao zajedničke projekte projekte u filmskoj industriji, istakao značaj saradnje u kulturi i prihvatio inicijativu za održavanje u Bakuu nedelje srpskog filma.
Ključne reči: Azerbejdžan Srbija