gototopgototop
субота, 11. мај 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Азербејџан: Сарадња у области конематографије
+ larger fontnormal font- Smaller font
На позив познатог азербејџанског режисера В.Мустафајева, у Bакуу у Шамахи, су од 11. до 16. маја 2013. године боравили режисер Јован Марковић и глумац Лазар Ристовски.
Посета је, после недавне посете В.Мустафајева Републици Србији, полужила за конкретне преговоре о учешћу наших радника из кинематографије у азербејџанским пројектима за које су обезбеђена средства и додељивању једне од главним улога нашем Лазару Ристовском у најновијем филму В.Мустафајева. Обзиром да је и В.Мустафајев и директор познате азербејџанске телевизијске станице SPACE TV, договорено је да ова станица откупи права и емитује више познатих српских филмова. Такође је разговарано о снимању заједничких тв серија и филмова и евентуалним инвестицијама и искоришћавању капацитета и кадрова у „Авала филму".
Делегацију наших кинематографа на челу са Амбасадором примио је министар културе и туризма Републике Азербејџан А.Гарајев. Министар је подржао заједничке пројекте пројекте у филмској индустрији, истакао значај сарадње у култури и прихватио иницијативу за одржавање у Бакуу недеље српског филма.
Кључне речи: Азербејџан Србија