gototopgototop
utorak, 19. februar 2013. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Poseta MSP I. Mrkića Jugoistočnoj Aziji
+ larger fontnormal font- Smaller font
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić posetiće, na poziv svojih kolega, ministara inostranih poslova zemalja domaćina, Mjanmar, Laos, Kambodzu i Vijetnam, od 20. februara do 2. marta ove godine.

O značaju posete naše državne delegacije regionu Jugoistočne Azije govori i činjenica da su predviđeni susreti ministra Mrkića sa najvišim državnim rukovodiocima zemalja domaćina. Poseta će predstavljati priliku da se osnaži politički dijalog na visokom nivou o najvažnijim međunarodnim i regionalnim pitanjima, zatraži dalja podrška za stavove i politiku naše zemlje, kao i da se analiziraju konkretne mogućnosti za unapređenje ekonomske i drugih vidova saradnje.

Tokom posete je planirano i potpisivanje više bilateralnih sporazuma o saradnji sa zemljama domaćinima, kojima će se dodatno potvrditi tradicionalno dobri odnosi i ojačati okviri za pospešivanje saradnje.

Region Jugoistočne Azije, i pored globalne ekonomske krize, ubrzano se razvija i poslednjih godina beleži stabilan ekonomski rast od blizu 6% godišnje, a mogućnosti za saradnju sa zemljama u ovom delu sveta i značajnije prisustvo naše privrede na njihovim tržištima su realne i potencijalno značajne.