gototopgototop
уторак, 19. фебруар 2013. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Посета МСП И. Мркића Југоисточној Азији
+ larger fontnormal font- Smaller font
Министар спољних послова Србије Иван Мркић посетиће, на позив својих колега, министара иностраних послова земаља домаћина, Мјанмар, Лаос, Камбоџу и Вијетнам, од 20. фебруара до 2. марта ове године.

О значају посете наше државне делегације региону Југоисточне Азије говори и чињеница да су предвиђени сусрети министра Мркића са највишим државним руководиоцима земаља домаћина. Посета ће представљати прилику да се оснажи политички дијалог на високом нивоу о најважнијим међународним и регионалним питањима, затражи даља подршка за ставове и политику наше земље, као и да се анализирају конкретне могућности за унапређење економске и других видова сарадње.

Током посете је планирано и потписивање више билатералних споразума о сарадњи са земљама домаћинима, којима ће се додатно потврдити традиционално добри односи и ојачати оквири за поспешивање сарадње.

Регион Југоисточне Азије, и поред глобалне економске кризе, убрзано се развија и последњих година бележи стабилан економски раст од близу 6% годишње, а могућности за сарадњу са земљама у овом делу света и значајније присуство наше привреде на њиховим тржиштима су реалне и потенцијално значајне.