gototopgototop
petak, 05. oktobar 2012. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Susret MSP I. Mrkića sa šefom Odbora za EU poslove Bundestaga Gunterom Krihbaumom
+ larger fontnormal font- Smaller font
Mrkić - Krihbaum_2Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivan Mrkić sastao se danas sa poslanikom i šefom Odbora za EU poslove Parlamenta SR Nemačke Gunterom Krihbaumom.

Gunter Krihbaum, koji predvodi delegaciju u čijem sastavu su dvadeset dvoje gradonačelnika iz pokrajine Baden Virgenberg, naglasio je da je osnovni cilj njegove posete Srbiji da podstakne intenziviranje saradnje dve zemlje na svim nivoima. Namera je da se posebno ohrabri saradnja na lokalnom nivou, sklapanjem što većeg broja partnerstava između gradova i regiona u Srbiji i Nemačkoj u raznim oblastima privrede, kulture i obrazovanja.

Krihbaum je, takodje, istakao da nemačka strana želi da značajno unapredi turističku razmenu, kao i da što veći broj nemačkih turista ubuduće posećuje Srbiju.

Krihbaum je preneo spremnost da prilikom neke od narednih poseta ministra Mrkića Berlinu organizuje susret sa poslanicima nemačkog Parlamenta.

Ministar Mrkić naglasio je da Beograd veoma ceni napore Berlina i pokrajine Baden Virtenberg za dalje unapredjivanje odnosa sa Srbijom. Jedan od dobrih i konkretnih vidova takve saradnje je formiranje i aktivnosti Mešovite komisije Srbije i pokrajine Baden Virtenberg u oblastima privrede, evropskih poslova, turizma, finansija, infrastrukture, ekologije, kulture i obrazovanja.