gototopgototop
петак, 05. октобар 2012. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Сусрет МСП И. Мркића са шефом Одбора за ЕУ послове Бундестага Гунтером Крихбаумом
+ larger fontnormal font- Smaller font
Мркић - Крихбаум_2Министар спољних послова Републике Србије Иван Мркић састао се данас са послаником и шефом Одбора за ЕУ послове Парламента СР Немачке Гунтером Крихбаумом.

Гунтер Крихбаум, који предводи делегацију у чијем саставу су двадесет двоје градоначелника из покрајине Баден Виргенберг, нагласио је да је основни циљ његове посете Србији да подстакне интензивирање сарадње две земље на свим нивоима. Намера је да се посебно охрабри сарадња на локалном нивоу, склапањем што већег броја партнерстава између градова и региона у Србији и Немачкој у разним областима привреде, културе и образовања.

Крихбаум је, такодје, истакао да немачка страна жели да значајно унапреди туристичку размену, као и да што већи број немачких туриста убудуће посећује Србију.

Крихбаум је пренео спремност да приликом неке од наредних посета министра Мркића Берлину организује сусрет са посланицима немачког Парламента.

Министар Мркић нагласио је да Београд веома цени напоре Берлина и покрајине Баден Виртенберг за даље унапредјивање односа са Србијом. Један од добрих и конкретних видова такве сарадње је формирање и активности Мешовите комисије Србије и покрајине Баден Виртенберг у областима привреде, европских послова, туризма, финансија, инфраструктуре, екологије, културе и образовања.