gototopgototop
Ministarstvo spoljnih poslova Pres servis Saopštenja
ponedeljak, 28. decembar 2020. Pretvori u pdf Odštampaj tekst Prosledi tekst
Vučić: Očekivali smo da Crna Gora promeni odluku o proterivanju ambasadora Srbije
+ larger fontnormal font- Smaller font
2812 av_odg001Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na Novogodišnjoj konferenciji za medije da je Beograd očekivao da Crna Gora promeni odluku o proterivanju srpskog ambasadora u Podgorici Vladimira Božovića i da će još sačekati da vidi kakva će odluka da bude.
 
Mnogi su, kaže, očekivali da će Crna Gora, posle promena u vladi, promeniti i svoju odluku u odnosu prema nezavisnosti Kosova i Prištini, ali on nije.
 
„To je za mene u skladu sa očekivanjima", rekao je Vučić.
 
On je naveo da će Beograd gledati da gradi prijateljske i bratske odnose sa svim građanima Crne Gore, svakom vladom u toj zemlji, poštujući interse naše zemlje i naroda.
 
Vučić je rekao da se Beograd ne meša u unutrašnje stvari drugih zemalja, da poštuje nezavisnost i suverenitet Crne Gore i da se ne meša u rad njihove vlade i da se Srbije tiče samo odnos Crne Gore prema Srbiji i srpskom narodu.

„Nagledah se ja po celom regionu, a i u Srbiji, mnogo junaka sa junačkim pričama o Kosovu, a na kraju od tog jednog izdajnika kakav je Aleksandar Vučić ostade jedini koji ne priznaje nezavisnost Kosova. Ali to je očekivano i normalno, očekuje se od predsednika Srbije", rekao je Vučić.
 
Izvor: Tanjug