gototopgototop
Министарство спољних послова Прес сервис Саопштења
понедељак, 28. децембар 2020. Претвори у пдф Одштампај текст Проследи текст
Вучић: Очекивали смо да Црна Гора промени одлуку о протеривању амбасадора Србије
+ larger fontnormal font- Smaller font
2812 av_odg001Председник Србије Александар Вучић изјавио је на Новогодишњој конференцији за медије да је Београд очекивао да Црна Гора промени одлуку о протеривању српског амбасадора у Подгорици Владимира Божовића и да ће још сачекати да види каква ће одлука да буде.
 
Многи су, каже, очекивали да ће Црна Гора, после промена у влади, променити и своју одлуку у односу према независности Косова и Приштини, али он није.
 
„То је за мене у складу са очекивањима", рекао је Вучић.
 
Он је навео да ће Београд гледати да гради пријатељске и братске односе са свим грађанима Црне Горе, сваком владом у тој земљи, поштујући интерсе наше земље и народа.
 
Вучић је рекао да се Београд не меша у унутрашње ствари других земаља, да поштује независност и суверенитет Црне Горе и да се не меша у рад њихове владе и да се Србије тиче само однос Црне Горе према Србији и српском народу.

„Нагледах се ја по целом региону, а и у Србији, много јунака са јуначким причама о Косову, а на крају од тог једног издајника какав је Александар Вучић остаде једини који не признаје независност Косова. Али то је очекивано и нормално, очекује се од председника Србије", рекао је Вучић.
 
Извор: Танјуг